Sauvo-Karuna 50 vuotta

16.11.2018 15.57

Juhlan teemana on ”Jumalan armon varassa – menneestä kiittäen, tulevaan suunnaten”. Juhla on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille ja seurakunnan palveluksessa olleille. Erillisen kutsun ovat saaneet vain 1.1.1969 toimintansa aloittaneen seurakunnan kirkkovaltuuston tai kirkkoneuvoston varsinaisina jäseninä toimineet, joista elossa on n. 90.

Seurakunnan juuret ulottuvat 1200-luvulle, jolloin Sauvoon rakennettiin ensimmäinen kirkko. Varhaisin kirjallinen maininta on vuodelta 1335, jolloin Sauvon seurakunta oli jo niin varakas, että sen kirkkoherra saattoi lahjoittaa maatilan Turun tuomiokirkon hyväksi. Karunan osaksi itsenäinen kirkollinen elämä alkoi 1680-luvulla kappeliseurakuntana. Itsenäisenä seurakuntana Karuna toimi vuodesta 1930 lähtien.

Vuoden 2019 alussa Sauvo-Karuna liittyy Paimion seurakuntaan, joka siten laajenee käsittämään kaksi ikiaikaista kirkkopitäjää. Liitokselle turvataan kirkollisen toiminnan jatkuminen Sauvossa ja Karunassa.