Sauvon kirkko kauniina kesäpäivänä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalveluselämä on seurakunnan toiminnan sydän. Jumala on läsnä sanassaan ja sakramentissaan. Niillä hän antaa kansalleen voimaa elää maailmassa.

Messu

Sunnuntaiden ja kirkollisten pyhäpäivien jumalanpalveluksessa on mahdollisuus osallistua Herran Pyhään Ehtoolliseen.

Jumalanpalvelukset sunnuntaisin ja pyhäpäivinä sekä itsenäisyyspäivänä vietetään pääasiassa Sauvon kirkossa klo 10.
Kesä- ja heinäkuussa kuukauden ensimmäisen sunnuntain jumalanpalvelus on Karunan kirkossa klo 10.30, elokuussa klo 13. Samoin Karunan kirkossa on jumalanpalvelus klo 10.30 myös kaksi- tai useampipäiväisten pyhien yhteydessä, jouluaamuna kuitenkin jo klo 9.

Juhla-aikoina jumalanpalveluksia on kummassakin kirkossa. Joulu- ja pääsiäisjaksoon sisältyy muutamia poikkeuksellisia jumalanpalvelusaikoja.

Perhemessut

Muutaman kerran vuodessa jumalanpalvelus on suunniteltu erityisesti lapsiperheille. Paikalliseksi perinteeksi on muodostunut joulun perhemessu, jossa viedään kolehtiin Jeesus-lapsen seimen äärelle leluja, sekä pääsiäismaanantain perhemessu, jossa kastealtaan päällä palavat kastekynttilän kasteen muistelemiseen asti.

Muut jumalanpalvelukset

Seurakunta järjestää kerran kuukaudessa jumalanpalveluksen Sauvon palvelukeskuksessa. Kiirastorstaina ja adventtina siihen liittyy ehtoollisen vietto.

Karunan kirkossa vietetään kesäistä kirkkoiltaa klo 19 juhannusaattona sekä siitä lähtien torstaisin kouluvuoden  alkuun asti.

Kouluvuoden päättyessä Karunan kirkossa järjestetään koulukirkot.

Sauvon kirkossa on tiekirkkokaudella 10.6.-20.8. joka päivä klo 12.15 puolipäivän rukoushetki.

Jumalanpalvelus- ja kolehtisuunnitelma

su 21.10.

Uskonpuhdistuksen muistopäivä

Uskon perustus

*

Teologiselle koulutukselle maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta.

ke 24.10.

Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä

Kirkon Ulkomaanavulle

su 28.10.

Antakaa toisillenne anteeksi

Kristittyjen yhteiseen työhön naisten ja tyttöjen oikeuksien esillä pitämiseksi ja edistämiseksi Vastuuviikon kautta.

la 3.11.

Pyhäinpäivä

Pyhien yhteys

Suomen Ekumeeniselle Neuvostolle kristittyjen ykseyden edistämiseen

su 4.11.

K 10.30

Kahden valtakunnan kansalaisena

Bangladeshin köyhien naisten, lasten ja maattomien ravitsemus-, terveys- ja turvallisuusolosuhteiden parantamiseen Lähetysyhdistys Kylväjä ry:n kautta.

su 11.11.

Kuolemasta elämään

*

Diakoniatyöhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta.

su 18.11.

Valvomisen sunnuntai; vaalipäivä

Valvokaa!

*

Koulutuksen tukemiseen Etiopian Mekane Yesus-kirkossa Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry:n kautta.

su 25.11.

Tuomiosunnuntai (Kristuksen kuninkuuden sunnuntai)

Kristus, kaikkeuden Herra

Köyhyyden ja perusturvattomuuden poistamiseen maailman köyhimmillä alueilla Kirkon Ulkomaanavun kautta.

su 2.12.

1. adventtisunnuntai

Kuninkaasi tulee nöyränä

Lasten parissa tehtävään työhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta.

to 6.12.

Itsenäisyyspäivä

Kiitos isänmaasta

Sotiemme veteraanien hengellisen työn tukemiseen Veteraanivastuu ry:n kautta.

su 9.12.

2. adventtisunnuntai / perhemessu (?)

Kuninkaasi tulee kunniassa

*

Vammaisten parissa tehtävään työhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta.

su 16.12.

3. adventtisunnuntai

Tehkää tie kuninkaalle

Jumalanpalveluselämän yhteisöllisyyden vahvistamiseen paikallisseurakunnissa koulutusten ja tapahtumien avulla Hengen uudistus kirkossamme ry:n kautta.

su 23.12.

4. adventtisunnuntai

Herran syntymä on lähellä

*

Mekong-alueen medialähetystyöhön Medialähetys Sanansaattajat ry:n kautta.

ma 24.12.

Jouluaatto

S 15

Lupaukset täyttyvät

Nimikkolähetystyöhön

ma 24.12.

Jouluyö

S 23

Teille on syntynyt Vapahtaja!

Kirkon Ulkomaanavulle

ti 25.12.

Jouluaamu

K 09

Nyt Betlehemiin!

Nimikkolähetystyöhön

ke 26.12.

Tapaninpäivä (2. joulupäivä)

Kristuksen todistajat

*

Kidutettujen kuntoutuskeskuksen työhön Helsingin Diakonissalaitos säätiö sr:n kautta.

su 30.12.

1. sunnuntai joulusta

Pyhä perhe

*

Lasten, nuorten ja aikuisten raamatun tuntemuksen, lukemisen ja opetuksen edistämiseen raamatunlukuoppaiden sekä muun raamattutyön kautta. Raamatunlukijain Liitto ry.

Ehtoollisella Sauvon kirkossa

kirkkoherra

Vapaapäivät yleensä maanantai ja tiistai sekä kuukauden 3. sunnuntain viikonvaihde. Lomien aikana puhelin sijaisella. blogi kallelta.wordpress.com Twitter @KalleElonheimo Facebook /KalleElonheimo