Sankarihaudoiltamme ja itsenäisyyspäivästä

11.12.2017 11.42

Seurakuntamme on järjestänyt sekä Sauvon että Karunan sankarihaudoille sähkökynttilävalaistuksen aamun ja illan pimeisiin tunteihin. Karunaan seurakunnan ja kunnan seppeleenlaskijat saapuivat itsenäisyyspäivänä klo 9.15, ja ainakin silloin sähkökynttilät toimivat. He myös huolehtivat lipunnostosta – kiitokset siitä.

Kunniavartio sankarihaudoilla oli maallisen vallan Suomi 100 -projektin osa, jota seurakuntia pyydettiin mahdollistamaan esim. lämmittelytiloja tarjoamalla. Lokakuun alkupuolella olin asiasta yhteydessä paikalliseen veteraanijärjestöön, joka järjestikin pienen kunniavartion Sauvon hautausmaalle. Kiitokset.

Kiitokset myös Korpelan martoille seppeleiden tekemisestä jokaiselle sankarihaudalle.

Ja kiitokset kaikille Sauvon kirkon iloisen jumalanpalveluksen ja juhlakahvituksen toteuttajille ja osanottajille!

****

Tämä teksti on toimitettu Kunnallislehteen vastaukseksi 8.12.17 julkaistuun mielipidekirjoitukseen. ke