TOUR DE HENRIK

Polkupyörävaellus kesäkuussa / 27.-29.6.2017

Tour de Henrik on kolmipäiväinen pyöräilty pyhiinvaellus. Se on tarkoitettu 10-14 -vuotiaille. Pyöräilymatkaa kertyy n. 145 km, pisin päivämatka n. 60 km. Matkanopeus on 15 - 20 km/h.

Pyöräilemme vanhaa tienpohjaa, Pyhän Henrikin tietä, seuraten Kokemäeltä Turkuun, pitkin järven rantoja, kulttuurimaisemista nauttien. Koemme menneen ajan tunnelmaa yhteisissä illanvietoissa ja tien merkittävissä paikoissa pysähtyessämme.

Sauvossa asuville nuorille hinta on 75 € ja se sisältää majoituksen, kuljetuksen Sauvosta Kokemäelle, ruokailut sekä uimisen Turun Caribialla. Turusta Sauvoon kuljetus järjestetään yhteistyössä vanhempien kanssa. Muilta kuin Sauvossa asuvilta laskutetaan myös kuljetuskulut.

Järjestäjät:

Nuori Kirkko ry, Säkylä-Köyliön ja Sauvo-Karunan seurakunnat yhteistyössä Pyhän Henrikin pyhiinvaellusyhdistyksen kanssa.

TdH twitterissä: @Tour_de_Henrik

Lisätietoja: kirkkoherra Kalle Elonheimo, 044 7735881.

Ilmoittautumiset viimeistään 5.5.2017 ilmoittautumislomakkeella, johon on linkki vasemmalla.

P.S. Polkupyörän voi tuoda kuntotarkastukseen Sauvon seurakuntatalolle 27.4.2017 klo 17 - kirkkoherra pitää siellä Yhteisvastuukävelyn aikana pyöräkatsastusta, jossa katsotaan mm. renkaiden ja ketjujen kunto sekä annetaan vinkkejä polkupyörän kunnossa pitoon.

Hyvä Tour de Henrikin polkupyöräpyhiinvaeltaja,

alempana on Tour de Henrikin järjestäjien laatima kirje, jossa on tämänvuotisen polkupyöräpyhiinvaelluksen yleiset ohjeet. Alussa ovat Sauvo-Karunan seurakunnan osanottajia koskevat paikalliset ohjeet. Lue siis tämä huolellisesti ja näytä myös vanhemmillesi.

Mukaan otettava

Alla oleva lista mukaan otettavista tavaroista ja varusteista pätee meillekin. Muistathan lääkkeet, joita käytät, sekä aurinkovoiteen, jonka kerroin on vähintään 25.

Tarkista pyöräsi kunto viimeistään ennen juhannusta. Huolla ja huollata. Erityisen tärkeää on jarrujen toimivuus. Matkaa helpottaa ja pyörää säästää sopiva rengaspaine. Pyörä kannattaa myös puhdistaa edellisviikolla ja ketjut öljytä puhdistuksen jälkeen.

Lähtöpäivänä, tiistaina 27.6., saatte ensimmäisen pyhiinvaelluksen ohjelmaan kuuluvat ruoan vasta joskus lounasaikaan. Siksi on aamupäiväksi otettava eväät, eväsjuomaksi riittänee vesipullo.

Aikataulu

Kokemäelle menemme tilausbussilla, ja polkupyörät tuodaan mahdollisesti toisella kyydillä. Koska pyörien lastaaminen vie aikansa, kokoontuminen on Sauvon seurakuntatalon pihassa tiistaina 27.6. klo 6.45.

Yhteinen pyhiinvaellus päättyy n. 145 km polkemisen jälkeen torstaina 29.6. iltapäivällä klo 17 jälkeen. Huolehtikaa silloin, että pyöränne ja tavaranne eivät joudu Satakuntaan päin lähtevään huoltoautoon! Paluukyydistä Turusta Sauvoon huolehtii periaatteessa jokainen itse, mutta käytännössä aivan kaikkien vanhempien tuskin tarvitsee Caribian pihalle tulla.

Järjestelyt

Sauvo-Karunan seurakunta tukee osallistumistanne Tour de Henrikiin järjestämällä kuljetuksen Kokemäelle ja maksamalla osan siitä. Kuljetuksien aikana on voimassa Sauvo-Karunan seurakunnan toiminnan vastuuvakuutus. Maksunne on 75 euroa.

Tour de Henrikin maksatte osaltanne käteisellä 27.6.2017 ennen matkan alkua. Maksuun pyydetään ottamaan tasaraha seteleinä. Seurakunta huolehtii maksut Tour de Henrikin järjestäjille.

Muistakaa Tour de Henrik Twitterissä: @Tour_de_Henrik

Sauvo-Karunan seurakunnasta Tour de Henrikille lähtee tänä vuonna myös isosia.

Polkupyörävaellus alkaa tiistaina 27.6. klo 10 Pyhän Henrikin saarnahuoneelta Kokemäeltä. Vaelluksemme päättyy torstaina 29.6. iltapäivällä kylpylähotelli Caribiassa. Vaelluksemme aikana pyöräilemme Pyhän Henrikin tietä Kokemäeltä Turkuun. Vaeltajat ovat vakuutetut järjestäjien puolesta.

Vaelluksen aikana mukanamme kulkee huoltoauto johon voi jättää repun, jossa on sellaista tavaraa jota et tarvitse pyöräillessä, mm. makuupussi. Huoltoauton mukana tulee pumput, paikat, ea-laukku ym. huoltoon liittyvää. Vaelluksella on joitain kohtia joissa ei pääse pyörällä joten joudumme myös pienen matkan patikoimaan.

Ota Tour de Henrikille mukaan:

• Pyörä (huolla pyöräsi), pyöräilykypärä, aurinkolasit ja käsineet. Pyörään kiinnitettävä laukku tei selkään reppu, johon tulee vaihtovaatteita, sadeasu, uimapuku ja pyyhe.

• Juomapullo

• Hyvät jalkineet (pyöräily, kävely)

• Sopivasti vaihtovaatteita

• Uimavarusteet, pyyhe, peseytymisvälineet,

• Sadevarusteet (jotka soveltuvat pyöräilyyn)

• Yöpymistarvikkeet (makuupussi, yöasu) , majoituspaikoissa on patjat

• Raamattu ta ainankin Uusi testamentti ja psalmit

• Sekä muut tarpeelliset, esim. lääkkeet

• Vähän taskurahaa mukaan, pysähdymme mm. Huovinrinteen sotilaskodilla.

• Reipasta leirimieltä ja tietysti ITSESI.

Vaelluksen järjestävät Nuori Kirkko, Sauvo-Karunan seurakunta ja Säkylä-Köyliön seurakunta.

Tour de Henrikin pyhiinvaeltajat nousevat Nunnakukkulalle