Sauvo-Karunan seurakunta kutsuu elo-syyskuussa rippikoulua aloittamaan seuraavana vuonna 15 vuotta täyttävät jäsenensä. Rippikoulu on avoin myös seurakuntaan kuulumattomille samanikäisille, mutta he eivät saa erillistä kutsukirjettä.

Vuoden 2018 rippikoulu alkaa sunnuntaina 27.8.2017 klo 10 Sauvon kirkossa vietettävällä perheen sunnuntain messulla ja sitä seuraavalla informaatio- ja ilmoittautumistilaisuudella.

Rippikoulua syksystä alkukesään

Sauvo-Karunan seurakunnan rippikoulu koostuu useasta osioista:
* rippikoulupyhät
* syysleiri
* kesän rippileiri
* seurakuntayhteys

Rippikoulupyhät ovat yleensä sunnuntaipäiviä, mutta toukokuussa helatorstai. Ohjelma alkaa yleensä kokoontumisella Sauvon kirkkoon klo  9.45 ja päättyy klo 16 mennessä.

Rippikoulun syysleirille lähdemme perjantaina illansuussa ja leiriviikonloppu päättyy seurakunnan ja leiriläisten yhteiseen messuun sunnuntaina Sauvon kirkossa, jos leiripaikka on niin lähellä Sauvoa, että messuun osallistuminen on mahdollista.

Rippikoulupyhien messuosuuteen sekä lyhyempiin yhteisiin tapaamisiin esim. nuorteniltoihin osallistuvat kaikki rippikoululaiset yhdessä. Yhteiselle lounaalle ovat myös muulla rippikoulunsa käyvät nuoret tervetulleita.

Kesän 2018 rippileiri on  juhannusviikolla maanantaista torstaihin Taivassalon Tippsundissa. Se alkaa maanantaiaamuna Sauvon seurakuntatalossa konfirmaatioalbojen sovituksella ja päättyy tosrtaina iltapäivällä konfirmaatioharjoitukseen.

Kesän 2018 konfirmaation ajankohta päätetään vasta syksyllä 2017, koska leiriosuus on juhannusviikolla. Konfirmaatioaamuna konfirmoitavat kokoontuvat kirkkoon jo klo 9.00.

Seurakuntayhteys

Rippikoulusta merkittävä osa on seurakunnan toimintaan osallistumista.

Sen lisäksi, että koko ryhmä osallistuu yhdessä messuun joka rippikoulupyhä, osallistuvat rippikoululaiset esim. seurakunnan nuortentoimintaan ja joihinkin muihin tapahtumiin.

Esim. Yhden merkinnän seurakunnan toimintaan osallistumisesta saa kirkkovaltuuston kokouksen seuraamisesta.

Seurakuntayhteyteen kuuluu Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen listakeräyksellä, joka hoidetaan helmikuussa rippikoulusunnuntain yhteydessä pareittain tai kolmen nuoren ryhmissä.

Muualla rippikoulun käyntiä suunnittelevien tulee huolehtia siitä, että he käyvät seurakuntayhteysjakson ajoissa.

Maksut

Sauvo-Karunan seurakunnan rippikoulu on maksuton sauvolaisille nuorille. Sauvo-Karunan seurakunta voi tukea taloudellisesti nuoren rippikoulun käymistä muualla vain erityistapauksissa, joista kirkkoherra antaa kysyttäessä tietoa.

Vapaaehtoisuus ja poissaolot

Rippikoulu on vapaaehtoinen. Jos haluat käydä sen, toivomme sinun sitoutuvan rippikouluun niin, että poissaoloja tulisi mahdollisimman vähän. Jos joudut olemaan poissa, ilmoitathan siitä etukäteen. Poissaolot on korvattava.

Ulkoläksyt

Rippikoulun aikana opetellaan seuraavat ulkoläksyt:
    Uskontunnustus
    Isä meidän –rukous
    Herran siunaus
    Kymmenen käskyä
    Pienoisevankeliumi
    Kaste- ja lähetyskäsky

Ulkoläksyt saat erillisellä paperilla opettelua varten.

Ulkoläksyt tulee suorittaa viimeiseen rippikoulusunnuntaihin mennessä nuorisotyönohjaajalle.

Oppimisedellytysten huomioiminen

Jos sinulla on esimerkiksi oppimiseen liittyviä vaikeuksia, tule rohkeasti kertomaan.

Yritämme soveltaa opetusta niin, että jokainen voisi oppia omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Pyrimme asettamaan jokaisen rippikoululaisen tavoitteet suhteessa häneen itseensä, vertailematta muihin. Jokainen saa siis käydä rippikoulua omien kykyjensä mukaan. Ulkoläksyjä saa suorittaa kahden kesken tai kirjallisena.

Muutenkaan rippikoulua ei kannata suotta jännittää. Puhumalla ja kysymällä asiat yleensä selviävät. Rippikoulu on ainutkertainen kokemus ja toivomme sinulta rohkeutta heittäytyä mukaan avoimesti ja täysillä.

Tälle sivulle tulee myös jokaisen rippikoulusunnuntain jälkeen tiedot kotitehtävistä.

Hannele  Airola
Nuorisotyönohjaaja, ma.