Seurakunta osallistuu lähetystyöhön ja kansainväliseen diakoniaan aineellisen auttamisen lisäksi rukoilemalla ja pitämällä maailman evankeliumia ja muuta apua tarvitsevat tietoisuudessa.

Sauvo-Karunan seurakunnan nimikkolähetti Kaija Grundell työskenteli Taiwanissa maahanmuuttajien parissa, ja nimikkokohteena on Tansanian evankelis-luterilainen kirkko. Kumpikin sopimus on Suomen Lähetysseuran kanssa.

Kansainväliseen diakonian tuen seurakunta välittää Kirkon Ulkomaanavun kautta. Nopean toiminnan joukot voivat olla jo muutaman tunnin kuluessa vihreissä liiveissään keräämässä apua, kun maailmalla on tapahtunut katastrofi. Yhteisvastuukeräyksen tuotosta suuri osa menee myös kansainväliseen diakoniaan.

Turun arkkihiippakunnan ystävyyskirkkoon, El Salvadorin luterilaiseen kirkkoon, Paimion rovastikunnan seurakunnat huolehtivat yhden papin palkasta vuodesta 2006 - 2016.

Lastenohjaaja-lähetyssihteeri
0447735892 (päiväkerhotila Sauvon seurakuntatalossa)