Jumalanpalveluselämä on seurakunnan toiminnan sydän. Jumala on läsnä sanassaan ja sakramentissaan. Niillä hän antaa kansalleen voimaa elää maailmassa.

Messu

Sunnuntaiden ja kirkollisten pyhäpäivien jumalanpalveluksessa on mahdollisuus osallistua Herran Pyhään Ehtoolliseen.

Jumalanpalvelukset sunnuntaisin ja pyhäpäivinä sekä itsenäisyyspäivänä vietetään pääasiassa Sauvon kirkossa klo 10.
Kesä- ja heinäkuussa kuukauden ensimmäisen sunnuntain jumalanpalvelus on Karunan kirkossa klo 10.30, elokuussa klo 13. Samoin Karunan kirkossa on jumalanpalvelus klo 10.30 myös kaksi- tai useampipäiväisten pyhien yhteydessä, jouluaamuna kuitenkin jo klo 9.

Juhla-aikoina jumalanpalveluksia on kummassakin kirkossa. Joulu- ja pääsiäisjaksoon sisältyy muutamia poikkeuksellisia jumalanpalvelusaikoja.

Perhemessut

Muutaman kerran vuodessa jumalanpalvelus on suunniteltu erityisesti lapsiperheille. Paikalliseksi perinteeksi on muodostunut joulun perhemessu, jossa viedään kolehtiin Jeesus-lapsen seimen äärelle leluja, sekä pääsiäismaanantain perhemessu, jossa kastealtaan päällä palavat kastekynttilän kasteen muistelemiseen asti.

Muut jumalanpalvelukset

Seurakunta järjestää kerran kuukaudessa jumalanpalveluksen Sauvon palvelukeskuksessa. Kiirastorstaina ja adventtina siihen liittyy ehtoollisen vietto.

Karunan kirkossa vietetään kesäistä kirkkoiltaa klo 19 juhannusaattona sekä siitä lähtien torstaisin kouluvuoden  alkuun asti.

Kouluvuoden päättyessä Karunan kirkossa järjestetään koulukirkot.

Sauvon kirkossa on tiekirkkokaudella 10.6.-20.8. joka päivä klo 12.15 puolipäivän rukoushetki.

Ehtoollisella Sauvon kirkossa

Kalle Elonheimo