Vapauden ristiä kohden

Toivon tämän vuoden paastonajan olevan meille aikaa, jolloin sydämessämme kuljemme kohti Kristuksen ristiä, vapauden ristiä, ja tarkkaamme, missä me voimme rakentaa sovintoa, missä me voimme rakastaa lähimmäisiämme Jumalan arvokkaaksi tekevällä rakkaudella, missä me voimme avata Jumalan rakkauden salaisuutta yhä uusille ihmisille. Siis: missä minä voin.

Kun kuljemme kohti vapauden ristiä, Kristuksen ristiä, kuljemme samalla jo kohti ylösnousemusta.

Olemme aloittamassa paastonaikaa, olemme lähdössä kulkemaan kohti Golgataa. Sinne pystytettiin kaksi vuosituhatta sitten risti, josta tuli meille vapauden risti. Vapauteenhan Kristus meidät vapautti ristinkuolemallaan. Vapauteen pimeyden valloista, vapauteen synnin syyllisyydestä ja rangaistuksesta. Vapauteen rakastaa lähimmäisiämme Jumalan arvokkaaksi tekevällä rakkaudella, jolla hän meitä rakasti. Ja rakastaa.

Kristuksen ristin, vapauden ristin sanomana on myös sovinto ja sen mahdollistama uusi alku. Sovinto Jumalan kanssa ja samalla sovinto lähimmäisten kanssa sekä siitä nouseva mahdollisuus aloittaa uudestaan, paremmalta pohjalta, Jumalan rakkauden pohjalta.

Siunausta paastonaikaan!

TD Kalle Elonheimo

kirkkoherra

Yhteisvastuukeräys alkanut

Kynttilänpäivänä 4.2. alkoi vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys. Keräyksen aiheena on ruokaturva.

Listakerääjäksi voi ilmoittautua diakoni Leena Hyvöselle.

Yhteisvastuuseen voi osallistua myös verkkopankin kautta. Käyttämällä viitenumeroa 301783 tulee 10 % lahjoituksestasi käytettäväksi Sauvo-Karunan seurakunnassa.

Lisätietoja verkossa: www.yhteisvastuu.fi.