Porvoon kirkkoyhteisön rukouskalenteri 2016

Suomentanut  Sauvo-Karunan kirkkoherra, TD Kalle Elonheimo.

Alkuperäinen englanninkielinen Rukouskalenteri mainitsee myös kunkin hiippakunnan piispan/piispat.
Alla olevassa suomennoksessa piispoja ei ole mainittu, mutta heidän nimensä voi halutessaan etsiä kunkin hiippakunnan verkkosivuilta.

Johdanto

Porvoon julistuksen allekirjoittajakirkot ovat sitoutuneet “jakamaan yhteisen elämän” ja “rukoilemaan toistensa puolesta ja toistensa kanssa”. Tärkeä tapa toteuttaa tätä on rukoilla läpi vuoden Porvoon kirkkoyhteisön kirkkojen ja niiden hiippakuntien puolesta.

Rukouskalenteri tarjoaa koko vuoden sunnuntait kattavan listan hiippakunnista tai kirkoista. Ottamalla huomioon monet pyynnöt jättää esirukousaiheet pois olemme tehneet tiivimmän sekä ympäristökuormitusta ja painokuluja pienentävän listan.

Kalenterin käyttäjiä pyydetän valitsemaan joka viikolta yhden päivän, jolloin he rukoilevat Porvoon kirkkoyhteisön kirkkojen puolesta. Toivomme, että yksityiset ihmiset ja seurakunnat, tuomiokirkot ja uskonnolliset järjestöt käyttävät Kalenteria omassa rukouselämässään viikosta viikkoon.

Porvoon julistuksen hyväksyneiden kirkkojen lisäksi rukoilemme edelleen tarkkailijoina olevien kirkkojen puolesta.

Rukouskalenteria saa vapaasti kopioida ja lähettää laajempaan käyttöön. Se on myös, monen muun Porvoon kirkkoyhteisöstä kertovan informaation tavoin, saatavilla verkko-osoitteesta www.porvoocommunion.org

Tammikuu

3/1 Chichesterin hpk (Englannin kirkko), Mikkelin hpk (Suomen ev.lut. kirkko)

10/1 Nidarosin hpk (Trondheim) (Norjan kirkko), Lontoon hpk (Englannin kirkko)